Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Αίσθημα ή συναίσθημα; Μόρφωση ή Συμμόρφωση;

Σε ένα περιβάλλον που η ομάδα εκφράζει μια θέση για συγκεκριμένο προβληματισμό είναι τελικά δύσκολο να τοποθετηθεί κάποιος διαφορετικά.
Το βίντεο που ακολουθεί καταδεικνύει ότι το συναίσθημα πολλές φορές υπερισχύει της λογικής ακόμα και όταν τα στοιχεία είναι καταφανώς υπέρ της λογικής. Στο πείραμα αυτό αποδεικνύεται επίσης η ρήση του Αριστοτέλη πως ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ζώον (σε ελεύθερη απόδοση). Κρατήστε την υπογραμμισμένη λέξη.
Μην υποκύπτετε στην ομάδα, ακόμα κι αν επιμένει ένα μεγάλο μέρος της στο παράλογο. Πείτε την άποψή σας και στηρίξτε τη με επιχειρήματα, αν χρειαστεί. Ο κόσμος μόνο έτσι αλλάζει, προοδεύει.
Ο άνθρωπος είναι σίγουρα ζώον, πρόβατο δεν είναι εξ αντικειμένου!
Η κοινωνία είναι σίγουρα μια ομοιογενής μπάλα που κατρακυλά ασταμάτητα, η πορεία της όμως αλλάζει χάρη σ' αυτούς που βγαίνουν στην επιφάνεια και βγάζουν το πόδι τους χτυπώντας το με δύναμη στο έδαφος για να ανατρέψουν την υπάρχουσα πορεία. Αυτό για να μην ξεφεύγουμε και από το πνεύμα του Μουντιάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου