Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Καταπολέμηση του Καρκίνου

Ένα θέμα που απασχολεί έντονα πολύ κόσμο είναι ο τρόπος ή οι τρόποι καταπολέμησης της επάρατης νόσου.
Επειδή τις περισσότερες φορές τα σύνθετα προβλήματα έχουν απλές λύσεις τις οποίες δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε, πιστεύω πως κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και σε αυτή την περίπτωση. Δυο τρεις απλές λέξεις που ο περισσότερος κόσμος κλωθογυρίζει μέσα του είτε σε συζητήσεις είναι πιθανότατα η λύση στο πρόβλημα. Οι λέξεις ζάχαρη, άγχος, ηρεμία, νερό είναι μερικές απ' αυτές και νομίζω πως δε χρειάζεται να τις διαχωρίσουμε σε θετικές και αρνητικές, μιας που καθένας αντιλαμβάνεται τις επιδράσεις που προκαλεί καθεμιά.
Αυτό που ενισχύει επιστημονικά την άποψη αυτή είναι ένα άρθρο που αλίευσα στην εβδομαδιαία εφημερίδα HellenicMail, το οποίο υπογράφεται από το δρ. Χαρ. Χριστόπουλο και την κα. Ν. Χριστοπούλου. Το παραθέτω αυτούσιο για όσους δυσανασχετούν με τη μεταπήδηση από σελίδα σε σελίδα με τους υπερσυνδέσμους. Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου.

PostHeaderIcon Τροφές που καταπολεμούν το διαπιστωμένο καρκίνο

Για πολλά χρόνια ο κόσμος γνώριζε ότι η χημειοθεραπεία είναι ο μόνος τρόπος προσπάθειας καταπολέμησης του καρκίνου.

Yπάρχει όμως και ένας άλλος τρόπος : η σωστή διατροφή, όπως ισχυρίζονται οι ειδικοί του νοσοκομείου JOHN HOPKINS. Η διατροφή είναι υπεύθυνη για το 35% των θανάτων των καρκινοπαθών.

Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η εξασθένηση των καρκινικών κυττάρων, με το να μην τους παρέχεται η τροφή που χρειάζονται για να πολλαπλασιαστούν.

α. Η ζάχαρη τρέφει τα καρκινικά κύτταρα. Αφαιρώντας ο καρκινοπαθής τη ζάχαρη από τη διατροφή του, απομακρύνει μία σημαντική πηγή ενέργειας από τα καρκινικά κύτταρα. Τα υποκατάστατα ζάχαρης, όπως π.χ. το Canderel που παράγονται από ασπαρτάμη, είναι βλαβερά. Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο είναι το μέλι ή οι μελάσες αλλά μόνο σε πολύ μικρές ποσότητες.

β. Το γάλα παράγει βλέννα, ιδίως στo γαστρεντερικό σωλήνα. Ο καρκίνος τρέφεται από αυτή τη βλέννα. Διακόπτοντας το γάλα και υποκαθιστώντας το με γάλα σόγιας, χωρίς προσθήκη γλυκαντικών, τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούν.

γ. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον. Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας, απ’ αυτούς που πάσχουν από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου, δημιουργεί όξινο περιβάλλον στο σώμα τους. Είναι προτιμότερο να τρώνε πολύ περισσότερο ψάρι, λίγο κοτόπουλο, ή γαλοπούλα, ή κουνέλι και να αποφευγουν το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, αρνί, κατσίκι) και το χοιρινό.

Το κρέας περιέχει επίσης αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι όλα επιβλαβή, ειδικά στους καρκινοπαθείς. Η πρωτεΐνη του κόκκινου κρέατος είναι δύσπεπτη και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα, τα οποία δεν μπορεί να προσφέρει ο οργανισμός τους, με αποτέλεσμα το κρέας να παραμένει άπεπτο μέσα στο έντερο και να αποσυντίθεται, με μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών στον οργανισμό.

Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κόκκινου κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα πρωτεϊνικά τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων, τα οποία αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα, με αποτέλεσμα τα κύτταρα φονιάδες να καταστρέφονται.

δ. Η διατροφή των καρκινιπαθών πρέπει να αποτελείται κατά 80% από φρέσκους χυμούς και λαχανικά, σιτηρά ολικής αλέσεως, σπόρους, ξηρούς καρπούς και φρούτα, που βοηθούν να δημιουργηθεί ένα αλκαλικό περιβάλλον στον οργανισμό τους. Το 20% της διατροφής πρέπει να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα, στα οποία να περιλαμβάνονται και φασόλια.

Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά και τα ωμά λαχανικά, 2 ή 3 φορές την ημέρα παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφώνται εύκολα και φτάνουν στα κύτταρα σε 15 λεπτά ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.

Το κοκκινογούλι (παντζάρι), είναι ένα από τα λαχανικά που χαρακτηρίζεται από ισχυρότατη αντιοξειδωτική δράση. Είναι ένα από τα σπάνια λαχανικά που περιέχει την betacyanine η οποία έχει την ικανότητα να αγωνίζεται εναντίον του καρκίνου. Τρώγεται σαν σαλάτα.

ε. Να αποφεύγετε τον καφέ, το τσάι και τη σοκολάτα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση με αντικαρκινικές ιδιότητες.

στ. Το πράσινο τσάι: Οι αντικαρκινικές του ιδιότητες προέρχονται από τις κατεχίνες (οικογένεια φλαβονοειδών), που περιέχονται σε πολύ μεγάλες ποσότητες (το ένα τρίτο του βάρους των φύλων του τσαγιού). Οι κατεχίνες έχουν την ιδιαιτερότητα να επιτίθενται κατά πολλών διαδικασιών ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων. Από τις κατεχίνες η πλέον ενδιαφέρουσα και η πλέον άφθονη ουσία, είναι η EGCG (épigallocatéchine gallate). Έχει την ιδιότητα να προκαλεί ασφυξία (στραγγαλίζει) τους όγκους. Τα καρκινογόνα κύτταρα για να σχηματίσουν ένα μικρό όγκο, από μετάστασηπρέπει απαραίτητα να φτιάξουν ένα αγγειακό δίκτυο, το οποίο θα τροφοδοτεί με αίμα τα καρκινογόνα κύτταρα, για να μπορέσουν να επιζήσουν και να πολλαπλασιασθούν. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αγγειογένεση. Η EGCG έχει την ιδιότητα να εμποδίζει αυτή την αγγειογένεση.

ζ. Το νερό, υπό την προϋπόθεση ότι είναι κατάλληλα καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο, για την αποφυγή γνωστών τοξινών και βαρέων μετάλλων που περιέχονται στο νερό της βρύσης.

Τέλος, ο καρκίνος είναι μία εγκεφαλική ασθένεια, του σώματος και της ψυχής. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα θα βοηθήσει το μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει. Ο θυμός, η πικρία και τα δυσάρεστα συναισθήματα θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον.

Μάθε το πνεύμα σου να αγαπά και να συγχωρεί.

Μάθε να χαλαρώνεις και να απολαμβάνεις τη ζωή σου.

Dr. Χαρ. Χριστόπουλος - Νάνσυ Χριστοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου