Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Κοινωνική Συμμόρφωση

Όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό προωθείται η ιδέα του «όλοι μαζί», «συνολική» ή «ομαδική στάση» και άλλες τέτοιες δράσεις.

Ειδικά στην εκπαίδευση, με την προώθηση του «αειφόρου σχολείου», το θέμα σύντομα θα αρχίσει να λαμβάνει ογκώδεις διαστάσεις με την προοπτική της επιτέλους επιθυμητής εκπαιδευτικής αλλαγής σε παγκόσμιο βεβαίως επίπεδο.

Να προστεθεί εδώ και το νεότευκτο κίνημα του Zeitgeist; Μήπως κι αυτή η επαγγελία ενέχεται σε παρόμοιες τακτικές;

Ο στόχος προφανής ...;

Η επιπλέον χαλιναγώγηση της αντιδραστικής κουλτούρας ...;

Η τιθάσευση κάθε διαφορετικής σκέψης και η ομογενοποίηση με τη δημιουργία ψευδών μοντέλων προτυποποίησης και απόλαυσης ...;

Θα σκεφτεί κάποιος: μα καλά μέχρι τώρα γινόταν κάτι διαφορετικό;;;
Μια άλλη σκέψη όμως: μήπως χρειάζεται κάτι πιο αποτελεσματικό, γιατί τα μέχρι στιγμής δοκιμασμένα μοντέλα ελέγ
χου της μάζας δεν απέδωσαν τ΄ αναμενόμενα;

Το πιο συνταρακτικό ερώτημα όμως είναι: γιατί να είναι απαραίτητο να γίνουμε όλοι μάζα;

Ποιοι θέλουν να μας ελέγξουν και γιατί; Γιατί τα θέματα καταστροφής του περιβάλλοντος έγιναν τόσο διακριτά και επιτακτικά στην εποχή μας; γιατί κάθε τόσο κάτι που συνταράσσει τον κοινωνικό ιστό, σε οποιοδήποτε σημείο της οικουμένης κι αν είναι αυτό, απλά αποσυντονίζει αντιδραστικές τάσεις του και τον προσανατολίζει σε τελείως διαφορετικές, δήθεν προβληματικές καταστάσεις; Ποιο είναι το αδιέξοδο και ... πρέπει να συμβαίνει κάτι τέτοιο; Υπάρχει ή είναι τεχνητό δημιούργημα;

Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες ούτε προφανείς. Γι΄ αυτό το λόγο οι παρακάτω σύνδεσμοι, συνολικά εξεταζόμενοι, μπορούν να δημιουργήσουν μια προβληματική πρώτου επιπέδου με στόχο σε δεύτερο επίπεδο την άμεση επίγνωση για την προωθούμενη εξέλιξη και σε τρίτο επίπεδο την επίδειξη υπεύθυνης στάσης εναντίον αυτών των πρακτικών ισοπέδωσης.

Δείτε προσεχτικά και κυρίως αναλογιστείτε τι γινόνταν, τι γίνεται και πολύ περισσότερο τι πρόκειται να συμβεί μελλοντικά! Με το σκεπτικό προσανατολισμένο στη διαπίστωση πως το παρουσιαζόμενο με αγγελική και ωραιοποιημένη μορφή δεν είναι πάντα τόσο ωφέλιμο και αγαθό ούτε πάντα προς το συμφέρον του γενικού καλού!!!

ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΗΣ ΥΠΑΚΟΗΣ:

,

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΤΟΥ STANFORD:
ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ:

  • ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΝ 5 ΠΙΘΗΚΩΝ:
  • ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ:

  • ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ASCH:


Και φυσικά το σπουδαιότερο όλων: Το δόγμα του σοκ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου