Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Νερό, το καύσιμο του μέλλοντος

Το καλοκαίρι του 2008 έκανε την εμφάνισή της για πρώτη φορά η είδηση για το γιαπωνέζικο αυτοκίνητο της εταιρείας Genepax, που καίει νεράκι του Θεού και με ποσότητα ενός λίτρου έχει αυτονομία 80 χιλιομέτρων. Όχι, πολύ αργότερα, το χειμώνα του 2010, διαβάζουμε για τον Έλληνα εφευρέτη Γιώργο Λάγιο, που κι αυτός επιτυγχάνει κάτι παρόμοιο στην εταιρεία του Tropical ΑΕΒΕ.
Σε όλη την Ευρώπη δραστηριοποιούνται πάνω από 60 εταιρείες στο ίδιο αντικείμενο (αυτοκίνηση με υδρογόνο). Είναι φυσικό να υπάρχει ήδη κάποια ωρίμανση στον τομέα αυτό. Το θέμα είναι, γιατί δεν έχουμε νεότερες ανακοινώσεις και για ποιο λόγο ένα θέμα σαν κι αυτό δεν έχει τύχει μεγαλύτερης υποστήριξης.
Δημοσιεύω εκ νέου αυτές τις σκέψεις για να μην ξεχνιέται μια τέτοιου είδους πρωτοπορία, με στόχο κάποια στιγμή να κλείσει το κεφάλαιο άνθρακας, ως μοναδική πηγή ενέργειας και να οδεύσουμε επιτέλους στο όραμα όλων των απλών ανθρώπων, των υποστηρικτών της πράσινης ενέργειας αλλά και του ασύγκριτου μελετητή Νίκολα Τέσλα. Αρκετά πια με τα υπερκέρδη των πετρελαϊκών κολοσσών!
Για άλλη μια φορά θα επισημάνω πως η ενέργεια δεν ανήκει σε κανένα ούτε φυσικά και η γνώση! Υποχρέωση του καθενός μας είναι να δημοσιεύει και να αναλύει οτιδήποτε έχει σχέση με αυτές τις δυο παραμέτρους. Το οφείλει στον εαυτό του και συνεκδοχικά σ' ολόκληρη την ανθρωπότητα της οποίας τυγχάνει μέλος. Ουδείς υπάρχει αφ' εαυτού και μόνος του. Ας γίνει επιτέλους κατανοητό και κόσμος μας μόνο με αυτή την προϋπόθεση θα έχει ήδη προκόψει.

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου