Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΥΣΙΚΑ ΥΓΙΕΙΣ!

ΣΙΩΠΗΛΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ:
ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΗΝ 5η ΑΙΤΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο
ΦΙΛΗΜΩΝ
ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
ΙΑΤΡOΣ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης είπε ότι, αν οι άνθρωποι ζούσαν και έτρωγαν σωστά, δεν θα αρρώσταιναν. Πράγματι, το αντιστρές μαζί με την ορμονικά έξυπνη διατροφή και άσκηση αποτελούν τα δύο θεμέλια ενός προγράμματος αντιγήρανσης, με το οποίο μπορούμε να βρούμε έγκαιρα με έξυπνες εξετάσεις τα σιωπηλά ή φανερά ζητήματα της υγείας μας και κατόπιν να τα λύσουμε με φυσικούς τρόπους θεραπείας. Έτσι θα κερδίσουμε περισσότερη και καλύτερη ζωή και όχι απλώς μια παράταση του θανάτου.

Η πρώτη αιτία γήρανσης είναι το ορμονικό χάος, η δεύτερη το εξασθενημένο αμυντικό
(ανοσολογικό) σύστημα, η τρίτη η φθορά της μνήμης και της ευφυΐας μας και η τέταρτη αιτία είναι η ζημιά από τις (πολλές ή λίγες) ελεύθερες ρίζες.
Ο πέμπτος και κορυφαίος υπαίτιος πρόωρης φθοράς και γήρανσης είναι ο σιωπηλός πόνος, δηλαδή η χρόνια, ανεπαίσθητη φλεγμονή.
Φυσιολογικά η φλεγμονή είναι μια διαδικασία που ξεκινάει το σώμα μας όταν αντιληφθεί κάποιον πραγματικό εχθρό ή κίνδυνο και έχει σαν σκοπό να κινητοποιήσει το αμυντικό-ανοσολογικό μας σύστημα για να επιτεθεί στον εχθρό (χρησιμοποιώντας και ελεύθερες ρίζες!), να τον περιορίσει και να τον εξουδετερώσει.
Φυσιολογικά μια φλεγμονή έχει αρχή, μέση και τέλος. Δυστυχώς, σε ένα αμυντικό σύστημα που του λείπουν θρεπτικά στοιχεία – κορυφαία από τα οποία είναι οι ορμόνες μας – πολλά μπορούν να πάνε στραβά με το μηχανισμό της φλεγμονής. Σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, το ανοσολογικό σύστημα ξεκινάει σιωπηλή (ανεπαίσθητη) φλεγμονώδη αντίδραση χωρίς πραγματική απειλή, συχνά μάλιστα εναντίον δομών του ίδιου του σώματος. Η υποκλινική αυτή φλεγμονή συνεχίζεται ανεξέλεγκτα και εξαπλώνεται απεριόριστα, χωρίς τέλος. Τότε δημιουργείται ένα πολύ επικίνδυνο έδαφος, στο οποίο φυτρώνουν όλα τα άνθη του κακού: Καρδιακές προσβολές, εγκεφαλικά, καρκίνος, χρόνιες εκφυλιστικές και αυτοάνοσες ασθένειες, λοιμώξεις, κατάθλιψη, οστεοπόρωση, άνοια κ.λπ.
Χωρίς υπερβολή, όλες οι ασθένειες συναντιούνται στο σταυροδρόμι της φλεγμονής, που αποτελεί βασικό συστατικό στοιχείο της φθοράς. Με ειδικούς δείκτες στις εξετάσεις μπορεί να ανιχνευθεί έγκαιρα, αν σιγοκαιγόμαστε.
Με ορμονικά έξυπνη ζωή και διατροφή και με φυσικά θρεπτικά θεραπευτικά μπορεί να αναστραφεί η χρόνια, ύπουλη φλεγμονοπάθεια και να ξαναρυθμιστεί το αμυντικό μας σύστημα, ώστε να λειτουργεί ομαλά. Έτσι ακυρώνουμε ίσως τον σπουδαιότερο τελικό μηχανισμό γήρανσης και θεραπευόμαστε.

Πρακτική συμβουλή: Μετρήστε στο αίμα σας:
  • την ταχύτητα καθίζησης
  • τη CRP
  • την Ιντερλευκίνη-6
  • το TNFa
  • το NFkB
  • το λόγο αραχιδονικό οξύ/EPA
Είναι όλα τους σημαντικοί δείκτες φλεγμονής με ιδανικά επίπεδα τα κατώτατα φυσιολογικά.

Πηγή: Εφημερίδα Μετρό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου