Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Τα “οφέλη” αναψυκτικών τύπου «κόλα»

Πίνοντας ένα λίτρο αναψυκτικού τύπου «κόλα»:
Τα πρώτα 10 λεπτά:
10 κουταλιές ζάχαρης εισχωρούν στο σύστημά μας. Είναι το 100% της προτεινόμενης ημερήσιας δόσης. Ο λόγος που δεν κάνουμε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης είναι το φωσφορικό οξύ, που κόβει τη γεύση και μας επιτρέπει να κρατήσουμε το αναψυκτικό στο στομάχι μας.
σε 20 λεπτά:
Το ζάχαρό σας προκαλεί μια έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι σας ανταποκρίνεται σε αυτό, μετατρέποντας όση ζάχαρη μπορεί σε λίπος (και υπάρχει πολύ ζάχαρη αυτή τη στιγμή).
40 λεπτά:
Η απορρόφηση καφεΐνης έχει ολοκληρωθεί. Οι κόρες διαστέλλονται, η πίεση του αίματος αυξάνεται και το συκώτι συνεχίζει να ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Οι δέκτες αδενοσίνης στον εγκέφαλο φράζουν, αποτρέποντας την υπνηλία.
45 λεπτά:
Το σώμα ανεβάζει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλο. Είναι ο ίδιος τρόπος που λειτουργεί και η ηρωίνη.
60 λεπτά:
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο έντερο, παρέχοντας μιας περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό. Αυτό γίνεται από τις υψηλές δόσεις της ζάχαρης και των τεχνητών γλυκαντικών ουσιών που αυξάνουν επίσης τη νεφρική αποβολή του ασβεστίου.
70 λεπτά:
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης κάνουν παιχνίδι (έντονη επιθυμία για ούρηση). Τώρα είναι βέβαιο ότι θα αποβληθεί το συνδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ο ψευδάργυρος, που διαφορετικά θα πήγαιναν στα κόκαλα, καθώς επίσης το νάτριο, οι ηλεκτρολύτες και το νερό.
80 λεπτά:
Δεδομένου ότι η αναστάτωση μέσα μας αρχίζει να σβήνει, προκαλείται αίσθηση στέρησης της ζάχαρης. Μπορεί να γίνουμε οξύθυμοι ή και αργόστροφοι. Σ' αυτή τη φάση έχει αποβληθεί με την ούρηση όλο το νερό που περιείχε το αναψυκτικό μαζί με τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, που το σώμα μας θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιήσει για να ενυδατώσει το σύστημά μας ή να χτίσει ισχυρά κόκαλα και δόντια.

Πώς η Κόκα-Κόλα και η Pepsi μας ΒΟΗΘΟΥΝ»


Μπορείτε να καθαρίσετε μια τουαλέτα:
Καταβρέξτε με ένα κουτάκι Coca-Cola τη λεκάνη της τουαλέτας. 1 ώρα μετά θα λάμπει από καθαριότητα. Το κιτρικό οξύ της Coke εξαφανίζει όλες τις χρωστικές κηλίδες από τις πορσελάνες.

Μπορείτε να αφαιρέσετε την σκουριά από τον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου σας:
Τρίψτε τον προφυλακτήρα με ένα τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο, βουτηγμένο στην Coca-Cola.

Καθαρίστε τους πόλους της μπαταρίας του αυτοκινήτου από τη διάβρωση:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coca-Cola πάνω στους πόλους της μπαταρίας για να εξαφανίσετε την διάβρωση.

Η σκουριά φεύγει με την πρώτη:
Απλώστε ένα πανί βουτηγμένο στην Coca-Cola στη σκουριά για λίγο χρονικό διάστημα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε το γράσο από τα ρούχα:
Ρίξτε ένα κουτάκι Coke πάνω στον λεκέ από γράσο, μαζί με απορρυπαντικό, και τρίψτε το κυκλικά. Η Coca-Cola/Pepsi θα βοηθήσει να εξαφανιστεί ο λεκές.

Μπορεί επίσης να εξαφανίσει τη θολούρα από ένα παρμπρίζ.


Ένα τέτοιο κατασκεύασμα το πίνουμε!
Φυσικά το χρησιμοποιούμε για να καθαρίζουμε και τους λεκέδες μας.

Και πληρώνουμε γι' αυτό!

Πληροφοριακά:
Ο μέσος όρος pH των αναψυκτικών, π.χ. Coke & Pepsi είναι 3,4. Αυτή η ποσότητα οξέος είναι αρκετά δυνατή να διαλύσει δόντια και κόκαλα! Το σώμα μας σταματάει να χτίζει τα κόκαλα περίπου στην ηλικία των 30. Μετά από αυτή την ηλικία αρχίζει να διαλύει τα κόκαλα κάθε χρόνο μέσα από τα ούρα μας, εξαρτώμενο όμως πάντα από την οξύτητα του φαγητού που λαμβάνει. Το διαλυμένο ασβέστιο καταλήγει από τις αρτηρίες, τα αιμοφόρα αγγεία, το δέρμα, τους ιστούς και τα διάφορα όργανα, στα νεφρά με αποτέλεσμα την δημιουργία της πέτρας στα νεφρά.

Τα αναψυκτικά δεν έχουν καθόλου φυσικά στοιχεία. Έχουν περισσότερη ζάχαρη, υψηλότερη οξύτητα και χρωστικά. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν να πίνουν ένα αναψυκτικό μετά από κάθε γεύμα.
Φαντάζεστε ποιο είναι το αντίκτυπο?

Το αντίκτυπο
Το σώμα μας έχει μία ενδεικτική τιμή 37° για την λειτουργία της χώνευσης. Η θερμοκρασία των αναψυκτικών είναι κατά πολύ μικρότερη από 37°, μερικές φορές είναι πολύ κοντά στο 0°. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία των ενζύμων και να δημιουργεί stress στο χωνευτικό μας σύστημα κι αυτό να χωνεύει λιγότερο φαγητό. Στην πραγματικότητα το φαγητό ζυμώνεται. Το ζυμωμένο φαγητό προκαλεί δυσοσμία, αέρια, αποσύνθεση και δημιουργεί τοξικά, τα οποία απορροφούνται από τα έντερα κι έτσι περνάνε μέσα στο αίμα απ' όπου διοχετεύεται σε ολόκληρο το σώμα. Αυτή η εξάπλωση των τοξικών βοηθάει στην δημιουργία διαφόρων ασθενιών.
Προσοχή!!!

Μεγάλη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ταυτόχρονη κατανάλωση με γλυκαντικά τύπου Mentoς, καθώς είναι πολύ πιθανός ο θάνατος. Υπάρχει αναφορά προ 4/ετίας για το θάνατο 10/χρονου αγοριού στο σχολείο Dante Alighieri του São Paulo, το οποίο κατέρρευσε μέσα στο μάθημα χωρίς να έχει προηγούμενα προβλήματα υγείας και παρά τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε. Δυστυχώς είχε καταναλώσει Κόκα-Κόλα και Mentos ταυτόχρονα. Η απότομη έκλυση CO2, που προκαλεί η ταυτόχρονη κατανάλωση, έχει σαν αποτέλεσμα έκρηξη με επόμενο την εσωτερική διαρραγή των σπλάχνων. Δείτε το βίντεο που δείχνει αυτή την εκρηκτική χημική αντίδραση.

Για περισσότερες πληροφορίες και βίντεο πηγαίνετε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.eepybird.com/

Μερικά παραδείγματα:

Πριν μερικούς μήνες, έγινε ένας διαγωνισμός στο πανεπιστήμιο Delhi «Ποιος θα πιει την περισσότερη Coke?» Ο νικητής ήπιε 8 μπουκάλια και πέθανε επί τόπου από την υπερβολική δόση «μελανικής διοξίνης» στο αίμα του και μη επαρκούς οξυγονώσεως. Από τότε, ο πρύτανης απαγόρεψε τα αναψυκτικά από την καντίνα του πανεπιστημίου.

Κάποιος έβαλε ένα σπασμένο δόντι σε ένα μπουκάλι Pepsi όπου μετά από 10 ημέρες αυτό διαλύθηκε! Τα δόντια και τα κόκαλα είναι τα μόνο ανθρώπινα όργανα που μένουν άθικτα αρκετό καιρό μετά από τον θάνατο μας.


Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει αυτό το αναψυκτικό στα ευαίσθητα έντερά μας και στο εσωτερικό του στομάχου, όπου καταλήγει!

Με τις υγείες μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου