Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Σκοπός της ζωής

Πιστεύω πως ο Ν. Καζαντζάκης μας δείχνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε, αλλά εθελοτυφλούμε μπροστά στην αποκάλυψή του, γιατί έτσι γκρεμίζεται το εφήμερο δημιούργημα του κόσμου τούτου.
Όλοι αναγνωρίζουμε ή έστω ενδόμυχα αντιλαμβανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά με τον κόσμο τούτο στην υλοποίηση του οποίου συμμετέχουμε έτσι κι αλλιώς, αλλά δεν έχουμε τη διάθεση να αναδείξουμε τις ανώτερες αρετές, αυτές που θα μας οδηγήσουν στην ανέλιξή μας (όλων ως σύνολο) στην επίγεια διαδρομή μας.
Πιστεύω πως χρέος του καθενός ξεχωριστά είναι να συνειδητοποιήσει αυτή την υποχρέωση που απορρέει από την υπαρξή του καθαυτή και να πορευθεί στο δρόμο που έχουν χαράξει όλες οι ψυχές που συναποτελούν τον κόσμο τούτο.
Ο δρόμος αυτός βεβαίως δεν είναι απλά του "τέλους" (σκοπού) αλλά της "τελείωσης" (ολοκλήρωσης) και αυτό είναι που κατά τη γνώμη μου αποπνέει το σκεπτικό του καταξιωμένου ποιητή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου