Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το pH των τροφών


Εξαιρετικά αλκαλικές
pH 8,5 – 9,0
Μέτρια αλκαλικές
pH 7,5 – 8,0
Ουδέτερες
pH περίπου 7,0

Ακτινίδια
Ανανάς φρέσκος
Αντίδια
Αφεψήματα βοτάνων
Αχλάδια
Καρπούζι
Λεμόνι
Μαϊντανός
Μάνγκο
Νεροκάρδαμο
Παπάγια
Πεπόνι
Σπαράγγια
Σταφίδες ξανθές
Σταφύλια
Σύκα ξερά
Φρούτα του πάθους
Φύκια
Χουρμάδες ξεροί
Χυμοί λαχανικών
Χυμοί φρούτων χωρίς ζάχαρη

Αβοκάντο
Αρακάς
Βερίκοκα φρέσκα και ξερά
Γκρέιπφρουτ
Γλυκοπατάτες
Γογγύλια
Καλαμπόκι
Καρότα
Κολοκύθα – Κολοκυθάκια
Κουκιά
Κουνουπίδι
Λάχανο
Μανταρίνια
Μαρούλι
Μήλα
Μηλόξιδο
Μούρα
Μπανάνες
Μπαχαρικά
Μπρόκολο
Παντζάρια
Πατάτα με τη φλούδα
Πιπεριές – Πιπερόριζα φρέσκια
Πορτοκάλια
Ροδάκινα
Σέλινο
Σκόρδο
Σπανάκι και συναφή χόρτα
Σταφίδες μαύρες
Σύκα φρέσκα
Φασολάκια
Φράουλες
Χουρμάδες φρέσκοι

Αβγά
Αγγούρι
Αμύγδαλα
Βατόμουρα
Βούτυρο
Γάλα (κυρίως κατσικίσιο)
Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο
Δαμάσκηνα
Δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως
Ελαιόλαδο και μη υδρογονωμένα φυτικά έλαια
Ελιές
Ζυμαρικά (μόνο ολικής άλεσης)
Ηλιόσποροι
Καρύδα
Καρύδια
Κάσιους
Κάστανα
Κεράσια
Κεχρί
Κινόα
Κολοκυθόσποροι
Κράκερ, Γκοφρέτες δημητριακών χωρίς ζάχαρη
Κρεμμύδια φρέσκα ή ξερά
Λαχανάκια Βρυξελών
Λιναρόσποροι
Μακαντέμια
Μανιτάρια
Μαργαρίνες (μη υδρογονωμένες)
Μελάσα
Μέλι
Μελιτζάνα
Μούσλι
Μουστάρδα
Μπάμιες
Νιφάδες Βρώμης
Ντομάτα
Ξινόγαλο
Παξιμάδια Κριθαρένια, Σίκαλης, Επτάζυμα
Ποπ-κορν σπιτικό
Πράσο
Ρεβίθια
Ρεπάνι
Ροφήματα και πάστες ξηρών καρπών
Ρύζι αναποφλοίωτο
Σάλτσες σπιτικές
Σόγια και προϊόντα της
Σουσάμι
Ταχίνι
Τυρί πρόβειο ή γίδινο
Φάβα
Φακές
Φασόλια
Φιστίκια (όχι αράπικα)
Φύτρα δημητριακών
Ψωμί σίκαλης ολικής άλεσης


Μέτρια όξινες
pH 6,06,5
Εξαιρετικά όξινες
pH 5,0 – 5,5
Γιαούρτι βιομηχανοποιημένο, επιδόρπια γιαουρτιού
Γλυκά με σπόρους και μέλι (παστέλια)
Δημητριακά πρωινού επεξεργασμένα
Κέτσαπ
Κρασί χωρίς χημικά
Κρέμα γάλακτος
Μαγιονέζα σπιτική
Μαλάκια
Μπανάνες πράσινες
Μύδια
Πατάτες χωρίς φλούδα
Πίκλες
Πλιγούρι
Ρύζι μερικά αποφλοιωμένο
Στάρι
Τυριά κίτρινα
Φαγόπυρο
Φιστίκι Αράπικο
Ψάρια
Ψωμί ολικής άλεσης
Αλεύρι ραφιναρισμένο
Αλλαντικά
Αμνοερίφια
Ανθρακούχα αναψυκτικά
Βοδινό και μοσχάρι
Γαλοπούλα
Γλυκά με άσπρο αλεύρι και ζάχαρη
Γλυκαντικά τεχνητά
Εντόσθια
Επιδόρπια με ζάχαρη ή γλυκαντικά
Ζάχαρη και τα προϊόντα της
Ζελέδες
Καπνιστά και παστά
Καραμέλες, μπισκότα
Καφές και ροφήματα με καφεΐνη
Κινέζικα ζυμαρικά
Κοτόπουλο
Κουνέλι
Κυνήγι
Κρέμες διάφορες
Μαρμελάδες
Ξίδι
Οινοπνευματώδη ποτά
Παγωτά
Ρύζι αποφλοιωμένο
Σάλτσες τυποποιημένες
Σιμιγδάλι
Σοκολάτες
Στρείδια
Συκώτι
Τρόφιμα με χημικά πρόσθετα
Τυριά ανακατεργασμένα
Χοιρινό
Ψωμί, αρτοσκευάσματα

Η κατάταξη των παραπάνω τροφών είναι ενδεικτική και προέρχεται από διάφορες βιβλιογραφικές πηγές και το διαδίκτυο.
Πιο υγιεινές θεωρούνται αυτές που παράγουν το μικρότερο ποσοστό όξινων καταλοίπων (π.χ. οι εξαιρετικά αλκαλικές) και ταυτόχρονα τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού τους εξουδετερώνονται και αποβάλλονται σχεδόν εξολοκλήρου από τον οργανισμό.
Οι αλκαλικές τροφές είναι η βάση της υγείας. Ανανεώνουν τα κύτταρα μέσω του αίματος. Οι όξινες τροφές οξειδώνουν τους ιστούς και τα όργανα και οδηγούν σε ασθένειες. 
Η ισορροπία είναι περίπου 80% αλκαλικό περιβάλλον και 20% όξινο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου