Απόδοση προβολής


Για τα μίνι προγραμματάκια στην αριστερή στήλη:
Για τον καιρό πρέπει να κάνετε κλικ στο edit ορίζοντας Athens (Greece), επιπλέον μην ξεχάσετε στο κάτω μέρος να επιλέξετε Celcius.
Για το παγκόσμιο ρολόι πρέπει με το ποντίκι να επιλέξετε τη ζώνη που σας ενδιαφέρει και άμεσα θα δείτε την αντίστοιχη ώρα.
Μετέχω
(Για όσους αναζητούν μια διαφορετική προσέγγιση στα δημοτικά δρώμενα του δήμου Αγ. Δημητρίου Αττικής)

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τελικά τι συμβαίνει στη Γη;

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της NASA και  με εκτίμηση του κορυφαίου γεωφυσικού της  Ρίτσαρντ Γκρος, ο φοβερός σεισμός των 8,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που συγκλόνισε τη Χιλή, οδήγησε  σε μετατόπιση του άξονα της Γης κατά 8 εκατοστά!
 Όπως εξήγησε, σεισμοί τέτοιας κλίμακας μπορούν να αλλάξουν την κατανομή της μάζας του πλανήτη. Οι αλλαγές συνήθως δε γίνονται βεβαίως αντιληπτές διά γυμνού οφθαλμού, αλλά είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε υπολογιστικά μοντέλα
 Όπως εξηγεί ο Ντέιβιντ Κέριτζ στη Βρετανική Γεωλογική Επιθεώρηση του Εδιμβούργου, «Είναι αυτό που αποκαλούμε “το φαινόμενο του πατινέρ”. Όπως ο πατινέρ, όταν κάνει κύκλο επιταχύνει κρατώντας τα χέρια μέσα, έτσι γίνεται και με τη Γη που περιστρέφεται. Αν αλλάξει η διανομή της μάζας της, αλλάζει και ο ρυθμός περιστροφής της».
 Προσθέτοντας εγώ το δικό μου σχόλιο ν' αναφέρω: "Μήπως τελικά έχει αρχίσει αυτό που προβλέπεται από την ολοκλήρωση του Ενιαυτού;"
 Πολλά γεγονότα και φυσικές καταστροφές ξεφεύγουν από το απλά συνηθισμένο φαινόμενο και δυστυχώς πολλά απ' αυτά συμβαίνουν στις μέρες μας. Βεβαίως αν τυχόν έχει ξεκινήσει μια τέτοια διαδικασία, δεν είναι κάτι που θα ολοκληρωθεί αύριο! Τέτοιες αλλαγές και ανακατατάξεις διαρκούν μεγάλες χρονικές περιόδους και ξεπερνούν τα όρια μιας ανθρώπινης ζωής. Εκείνο που έχει σημασία είναι πως πιθανόν είμαστε μάρτυρες της έναρξης ενός τέτοιου γεωολογικού φαινομένου.

Πηγή: Μετακίνηση του άξονα της Γης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου